Wcześniej dzisiaj zamieściłem post o mieszaniu oleju. Sąsiad skomentował, że na moim motocyklu na stopce bocznej wziernik oleju nie pokazywał żadnego oleju. Powiedziałem, że motocykl ma olej, a na stopce bocznej nie rejestrował. Wyruszyłem z domu i zatrzymałem się, żeby uzupełnić, ale wtedy silnik nie chciał zakręcić - nacisnąłem przycisk i nie było żadnego dźwięku. Patrząc na panel wskaźników, zapaliła się lampka oleju i błędnie pomyślałem, że jest czujnik oleju, który nie pozwoli mi jechać. Więc zamieściłem tutaj pytanie, jaki rodzaj oleju jest dostępny na stacji benzynowej, który mógłbym zmieszać. Po tym poście znalazłem butelkę oleju syntetycznego 5W-40 i dodałem 500 ml (1/2 kwarty oleju), ale nadal nie mogłem go uruchomić. Skończyło się na holowaniu. 
Teraz przechodzę przez sekcję rozwiązywania problemów z układem rozrusznika w instrukcji serwisowej dla mojego modelu z 2014 roku. Przekaźnik rozrusznika przeszedł test ciągłości pod napięciem, ale wydaje się, że nie przeszedł testu rezystancji cewki. Specyfikacja to 3-6 omów, ale używając mojego multimetru, otrzymuję wynik między 1,5 a 2,5 omów - nie 3-6.
Czy robię coś źle, czy ten przekaźnik jest uszkodzony?
I
Byłem już w drodze. Czy więc inny komponent może spowodować uszkodzenie przekaźnika? Jedyną różnicą było to, że używałem gniazda zasilania do ładowania telefonu i robiłem to po raz pierwszy. Wcześniej bezpiecznik 3A przepalił się, kiedy kupiłem motocykl w zeszłym roku. Wyjeżdżałem na trzydniową wycieczkę i pomyślałem, że użyję go po raz pierwszy.
Teraz przechodzę przez sekcję rozwiązywania problemów z układem rozrusznika w instrukcji serwisowej dla mojego modelu z 2014 roku. Przekaźnik rozrusznika przeszedł test ciągłości pod napięciem, ale wydaje się, że nie przeszedł testu rezystancji cewki. Specyfikacja to 3-6 omów, ale używając mojego multimetru, otrzymuję wynik między 1,5 a 2,5 omów - nie 3-6.
Czy robię coś źle, czy ten przekaźnik jest uszkodzony?
I
Byłem już w drodze. Czy więc inny komponent może spowodować uszkodzenie przekaźnika? Jedyną różnicą było to, że używałem gniazda zasilania do ładowania telefonu i robiłem to po raz pierwszy. Wcześniej bezpiecznik 3A przepalił się, kiedy kupiłem motocykl w zeszłym roku. Wyjeżdżałem na trzydniową wycieczkę i pomyślałem, że użyję go po raz pierwszy.