StromTrooper banner

Remapowanie/ulepszenia wydajności? Najwięcej KM z 1050?

11K views 11 replies 10 participants last post by  Gert  
#1 ·
Czy jest tu ktoś, kto modyfikował i testował na hamowni 1050, żeby zobaczyć, ile mocy drzemie w naszych rumakach? :)
Widzę, że Power Commander 5 ma teraz mapę dla standardowego 1050, ale nie widziałem nigdzie danych, żeby sprawdzić, czy to coś poprawia.
To samo dotyczy filtrów powietrza/wydechów/itp. z rynku wtórnego.

Czy ktoś ma z tym bezpośrednie doświadczenie lub widział o tym artykuł?

#5 ·
Zamontowałem PCFC w moim V2 z 2014 roku, ich mapy stanowiły niewielką poprawę w stosunku do standardowych ustawień, ale uzyskałem ogromną poprawę, gdy motocykl został umieszczony na hamowni i zbudowano niestandardową mapę.

Przyrost mocy nie był duży, ale uzyskałem znacznie więcej momentu obrotowego i przesunąłem go w bardziej użyteczny zakres.

Po moich doświadczeniach nie zawracałbym sobie głowy PCFC, chyba że zamierzasz zbudować niestandardową mapę.

Moc z 94 do 98
Moment obrotowy
Maks. 70@6500 teraz 74@3700 obr./min
65@3700 teraz 74@3700 obr./min
30@2200 teraz 50@2200 obr./min

Jak widać, największe zyski osiągam w niższym zakresie obrotów.

To porównuje mapę PCFC z niestandardową mapą. Nie mam numerów dla oryginalnej mapy Suzuki.

• Like
Reactions: pvwheeler
#9 ·
#11 ·
Czas na odrodzenie posta! Jakieś aktualizacje na ten temat? Power Commander to za dużo pieniędzy
Wyszukaj używany Power Commander. Niewiele pieniędzy. W zeszłym tygodniu był tu na sprzedaż Power Commander 5.