2007 V-strom 650. W końcu to zrobiłem - powolny upadek w ostrym zakręcie z mojego podjazdu. To z powodu złego nawyku, który mam z jazdy na rowerze - potrafię skręcać ostro i hamować w tym samym czasie i nie upuścić go, jeśli widzę ruch późno z powodu roślinności. Pomimo osłon silnika, lewy przedni kierunkowskaz i dźwignia sprzęgła się zepsuły. Zastąpię dźwignię sprzęgła OEM - dość tanio, ale mniej jestem pewien co do kierunkowskazów. Kupiłem już, ale nie zainstalowałem żarówek LED do kierunkowskazów i tylnego światła oraz niezbędnego nowego przekaźnika. Więc myślę o wymianie na OEM, co kosztuje 62 dolary tylko za lewy. Sprawdziłem forum i jest wiele opinii i konwersji, ale dostępność i kompatybilność wydają się szybko zmieniać. Jest wiele tanich "uniwersalnych" kierunkowskazów, ale nie jestem pewien co do dopasowania, jakości wykonania i jasności. Chciałem więc usłyszeć ostatnie opinie, historie sukcesów i porażek.
Moje pytania to:
Moje pytania to:
- Oprócz ceny (i subiektywnych preferencji wyglądu), czy jest jakaś zaleta w wymianie na aftermarket? Mniej kruche? Lepsza widoczność (w porównaniu do OEM z oświetleniem LED i taśmą odblaskową w uchwycie)?
- Czy w ogóle jest różnica w dopasowaniu między 2004-11 a nowszymi 650 V-stromami i 1000? Wiem, że kolor osłony soczewki zmienił się z pomarańczowego na przezroczysty między 2007 a 08 rokiem.
- Czy uniwersalne kierunkowskazy aftermarket w ogóle pasują? Wydaje się, że połączenie z owiewką ma dodatkowy pin i przynajmniej jedno zdjęcie, które widziałem o konwersjach, pokazywało sporo otwartej przestrzeni w owiewce, gdzie stary był przymocowany, a inny wspomniał o drukowaniu 3D części, aby to zadziałało.