Need Some Help! - Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums
V-Strom Service and Maintenance Questions and Discussions Share your service and maintenance information-questions. Please include your year and model in the text of your post.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 05-13-2006, 07:26 PM
PlanoStrom
Guest
 
Posts: n/a
Need Some Help!

05 DL 1000 with 2800 miles.
When letting out the clutch in first gear only, I am experincing a low pitch single knock-like sound, similair to the sound you get when you put the kick stand up but not quite as loud. It doesn't happen every time but it noticable. Chain is okay. Does anyone have any thoughts or suggestions? It would be much appreciated. Don't want to have to deal with the dealer again!
Thanks
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 05-14-2006, 11:50 AM
$tromtrooper
 
mokusbajusz's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Budapest, Hungary
Posts: 1,684
I have no idea, but some other parameters would maybe help others to be able to suggest something. I mean for example the temperature of the engine: is it cold or warm when the noise comes? How about the motor-oil level? Is the clutch setting ok? How about the fitting screws of the sprockets?
etc.

Balázs

DL650 K6 matt black
DL 650 info
EX-President VSCH
mokusbajusz is offline  
post #3 of 4 Old 05-14-2006, 06:49 PM
Stromthusiast!
 
Join Date: Jun 2005
Location: Kamloops, BC, Canada
Posts: 327
Hi PlanoStrom

As suggested, a few more details would help. Like; does the 'clunk' come from below/inside the engine, left or right side etc. When I did my first service I found several loose bolts, maybe a good place to start checking.

Al

"If our world didn't suck - we'd all fall off!"
Anon
kamloopsal is offline  
 
post #4 of 4 Old 06-04-2006, 05:49 PM
PlanoStrom
Guest
 
Posts: n/a
Clunking sound

Guy -
Thanks for all your responses. I've been letting it run a little longer and the noise is starting to get louder and more frequent, BUT ONLY happens when coming out of first gear, but not every time.

To answer some of your questions:

It seems it only happens after the engine is warm. I've checked all the fluids, readjusted my clutch lever setting, check the bolts (especially around the sprocket), cleaned and lubed the chain. (My chain was a little tight, according to the Suzuki service guys and they loosened it a bit. It is difficult to tell exactly where the sound's coming from while riding, but it does sound like it's underneath and to the left of me. The bike has less than 3,000 miles on it and for whatever reason, a noise this loud shouldn't happen (I can hear it with my helmet on and earplugs in) and naturally it's out of warranty.

Could this have anything to do with the chain tension? Because it seems to only happen when the engine is first engaged -or- could it sound more like a clutch issue?

Thanks for all the suggestions.
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome