Odd Surging - Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums
V-Strom Service and Maintenance Questions and Discussions Share your service and maintenance information-questions. Please include your year and model in the text of your post.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 07-28-2009, 01:02 AM Thread Starter
Stromthusiast!
 
Bald Guy's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Washington, the state, not D.C.
Posts: 175
Odd Surging

No not the stumble that occurs at 3000 RPM.

I started feeling an odd surge, for the lack of a better term. It occurs when I am at a steady speed, regardless of speed or RPM. I do not notice it accelerating. It is more felt than heard.

I changed plugs (what a pain in the ass), checked the TPS and TBS. Everything's OK. I am suspecting it is my chain. It is suffering from end of life issues. It has went many thousands of miles without needing tightened, now I have to adjust every couple hundred miles and I am nearing the end of the travel. I think this is the original chain with 20,000 miles, so it is soon to be replaced.

Any thoughts?

Thanks, Dusty
Bald Guy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 07-28-2009, 07:05 AM
Living the Stereotype
 
Stromin'Nroman's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Henderson County, NC
Posts: 11,543
If it's the original, it's ready.

Sent from my Hewlett-Packard 75C, using the Flying Merkel motorcycle app.

Stromin'Nroman NC28729, USA

DL650A K7 (Greywolf Moto Lab's R&D test mule) June 1, 2012 - present
DL650A K7 April 23, 2007 - January 6, 2012, RIP

"Look here brother, who you jivin' with that cosmik debris?" Frank Zappa, 1975
Stromin'Nroman is offline  
post #3 of 4 Old 08-07-2009, 09:16 PM
Junior Trooper
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1
Question suging at steady speed

I have a 2005 DL1000. it surges between 3500 & 4000 rpm. Ijust replaced the chain 600 miles ago I do not feel it on acceleration.I also get a slight back fire through the T-bodys I had the T-bodies sync'd in durango in june and a new clutch installed. I am still getting used to keeping it above 3500 rpm. Any help would be
grinder man is offline  
 
post #4 of 4 Old 08-20-2009, 10:27 AM
Stromthusiast!
 
Join Date: Mar 2008
Location: Summerland BC
Posts: 84
Similar problem

Not sure if our issues are the same but I felt a similar "surging" around 4,000 - 5,000 rpm and noticed a loss of power. I had it checked and it's the fuel filter. I haven't had it replaced yet so I can't report on the improvement but I'll report back as soon as I do.

"Far better is it to dare mighty things, to win glorious triumphs, even if checkered by failure, than to take rank with those poor spirits who neither enjoy much nor suffer much, because they live in the gray twilight that knows not victory or defeat."
dboisclair is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome