FI Error C17 (2015 DL1000A) - One possible cause/fix - Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums
V-Strom Service and Maintenance Questions and Discussions Share your service and maintenance information-questions. Please include your year and model in the text of your post.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 07-10-2018, 08:41 PM Thread Starter
Stromthusiast!
Junior Trooper
 
Zaphod's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Brisbane
Posts: 3
FI Error C17 (2015 DL1000A) - One possible cause/fix

Long-time lurker, first time poster.

I've just resolved a problem with my bike which I wanted to share to help anyone who might suffer similar symptoms. It was bought new in 2015 and has just over 50k km on the clock.

The bike started showing a FI light warning after riding about 20km. When the ignition was cycled it would start normally and the warning would disappear for a short period before reappearing. Sometimes the engine would behave normally after the restart, other times throttle response would become very choppy - riding at 30-40km/h in peak-hour traffic became a nightmare but highway speeds were fine.

In dealer mode it showed the error code C17 (Intake Air Pressure Sensor).

After much frustration checking connections etc I eventually removed the vacuum hose that runs from the throttle body to the sensor (Suzuki Part # 13683-48G10).

At the bend where the hose joins to the throttle body, the hose had what looked like a bubble in the rubber and was very soft - a bit like a bruise on an apple. I cut it open and the inside lining had perished and almost gooey. My guess is once the engine temp heated it up the vacuum would collapse the hose, blocking it.

Since replacing the original hose with some vacuum hose I had lying around, the error is no longer showing up and the throttle response is much smoother.

I hope this helps someone avoid similar frustrations.
Zaphod is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome