givi engine guard screw problem - Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums
V-Strom Modifications and Performance The brag page, good and bad.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 10-30-2008, 07:24 PM Thread Starter
Stromthusiast!
 
daxsonvt's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Austin, TX
Posts: 137
givi engine guard screw problem

I recently received the engine guards (TN532) and attempted to attach the plate to the tube with the provided screw. after getting a couple of threads in, the screw became very difficult to continue using my fingers, or an allen wrench. It appears that some of the coating has coated the screw threads. what can i do to get the screws in without damaging the threads?
daxsonvt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 10-30-2008, 07:32 PM
$tromtrooper
 
SCraig's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Nashville, TN
Posts: 3,722
My advice would be to replace them with hardened steel or stainless steel bolts. The ones that come with the bars are quite soft and there are numerous threads here of people breaking them.

Alternatively you can find a nut or die that fits the bolts, chuck it in a vise, and run the bolts through it to clean up the threads. You can also use a wire brush in a drill to remove the powder coating from the threads. Wear eye protection if you do, those wires are rough when they fly out.

Scott Craig - Nashville, TN
Red '06 Suzuki DL650 - Red '07 Honda VFR800 - My Bike Page
SCraig is offline  
post #3 of 4 Old 10-31-2008, 12:18 AM
 
Join Date: Nov 2006
Location: South Florida
Posts: 20
I had the same (type) problem with the screw going into a threaded fitting that was crimped in place. The crimp crushed the hole. I fixed it with a tap to clean out the threads you can do teh same with a tap & die set.

Ronnie G
Broward County Fl
2006 DL 1000 (Red)
CB 750 (sold)
CB 350 (sold)
CB 160 (stolen)
ronnieg is offline  
 
post #4 of 4 Old 10-31-2008, 08:56 AM
Stromthusiast!
 
Join Date: Sep 2008
Location: South Florida
Posts: 91
This was just brought up, must be a recent problem.

https://www.stromtrooper.com/showthread.php?t=32131
noresttill is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome