Installing Ignition Kill - Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums
V-Strom Modifications and Performance The brag page, good and bad.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 05-30-2005, 06:39 PM Thread Starter
Stromthusiast!
 
Join Date: May 2005
Location: Ottawa (Kanata), Canada
Posts: 269
Installing Ignition Kill

Hi all...and HELP! :? :? :?

On my '05 Wee, need to find the most accessible place to install an ignition kill system. I believe it is the O/W I should be using (according to '04 Service Manual).

According to the instructions, I can use one of the following:

- wire btw ign. module and engine stop
- ground from ign. module
- wire btw ign. module and coil
- wire to ign. fuse

Now here are my problems/questions:

1) is the ECM the same as the ign. module?
2) there are two ign. coils on the Wee...does it matter which one I use?
3) how to get to the underside of the fuse box?

Unfortunately, only just have enough slack wire to get to the main wire centre (if that makes any sense), and dont feel like splicing in a new wire or two.

There is a 12V relay with an O/W sticking out of it. But that doesn't kill the engine when triggered.

Any help would be much appreciated.

Cheers,

Lang
lajaro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 06-01-2005, 10:11 AM Thread Starter
Stromthusiast!
 
Join Date: May 2005
Location: Ottawa (Kanata), Canada
Posts: 269
In case anyone else is interested, I managed to get this going.

Take the side panel off (clutch side) to get better access to the wire bundles that lead to the ECM. The O/W (orange with white stripe) wire leading to the ECM is the one that should be used, and getting to it isn't so bad if you don't mind removing portions of the stock electrical wrap.

-lang
lajaro is offline  
post #3 of 4 Old 06-01-2005, 03:34 PM
Stromthusiast!
 
Join Date: Apr 2005
Location: SW Washington State
Posts: 178
Is this for an alarm system or ?
BradM is offline  
 
post #4 of 4 Old 06-01-2005, 05:52 PM Thread Starter
Stromthusiast!
 
Join Date: May 2005
Location: Ottawa (Kanata), Canada
Posts: 269
yep...just installed the Scorpio SR-i500 (see reviews for more info).
lajaro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome