StromTrooper banner

Suzuki DL1000 V-Strom Desert Edition

5K views 8 replies 8 participants last post by  Busswil  
#1 ·
Cześć wszystkim,

nowy tutaj i w trakcie próby kupna Strom.

Niestety mój budżet nie sięga tak wysoko jak nowsze modele, tutaj w Wielkiej Brytanii salony sprzedają rowery ex-demo za mniej niż 10 tys. funtów z praktycznie zerowym przebiegiem.

Niestety starsze modele nie tracą na wartości dużo mniej, znalezienie modelu z lat 2014-2016 za mniej niż 5 tys. funtów i dobrą historią to trudna gra w oczekiwanie.

Ale w końcu coś się pojawiło i patrzę na ogłoszenie, w którym sprzedawca twierdzi, że to "desert edition". Mylą go również, nazywając go w opisie 1050 cm3. To sprawia, że wierzę, że niewiele wie o różnych modelach.

Myślałem, że desert edition to te jak Blue Marble Rider z "beżowym" kolorem zbiornika.

Jakie są różnice w wykończeniu między standardowym a desert edition?

Dzięki z góry.

#5 · (Edited)
Wygląda ładnie, jednak sprawdź łańcuch napędowy. Na zdjęciach ma ciemnoczerwony, utleniony kolor (rdza?). Może jednak nie był garażowany i może mieć inną ukrytą rdzę, poszukaj rdzy pod siedzeniem, a przy okazji sprawdź, jak wygląda okablowanie tych podgrzewaczy do manetek i wszystko inne, co zrobił właściciel (może źle). Caveat Emptor! Powodzenia w poszukiwaniach!

#7 ·
Ten łańcuch jest z pewnością zardzewiały, więc masz niezbyt entuzjastycznego właściciela, który używał go tylko na drodze z oponami szosowymi. Próbował też upiększyć go terminem Desert Edition, czyli kolorem piaskowym, i nie widzę głównej podpórki, GPS ani świateł przeciwmgielnych.

#8 ·
Cześć wszystkim,

nowy tutaj i w podróży, próbując kupić Strom.

Niestety mój budżet nie sięga tak wysoko jak nowsze modele, tutaj w Wielkiej Brytanii salony sprzedają rowery ex-demo za mniej niż 10 tys. funtów z praktycznie zerowym przebiegiem.

Niestety starsze modele nie amortyzują dużo mniej, znalezienie modelu z lat 2014-2016 za mniej niż 5 tys. funtów i dobrą historią to trudna gra w czekanie.

Ale w końcu coś się pojawiło i patrzę na ogłoszenie, w którym sprzedawca twierdzi, że to "desert edition". Mylą mu się też, nazywając go w opisie 1050 cm3. To sprawia, że wierzę, że niewiele wie o różnych modelach.

Myślałem, że desert edition to te jak Blue Marble Rider z "beżowym" zbiornikiem.

Jakie są różnice w wykończeniu między standardowym a desert edition?

Dzięki z góry.
Jeżdżę 2014 i to był fantastyczny motocykl. Ta wersja z 2015 roku w Superbike Factory może być warta obejrzenia i mała negocjacja z dealerem (2015 Vstrom 1000). Wygląda na to, że jest w dobrym stanie i nie majstrowano przy nim z niechcianym wydechem z rynku wtórnego lub innymi rzeczami, które będziesz musiał zmienić. Ma również dość niski przebieg. Założę się, że możesz dostać "zimową ofertę", jeśli dobrze rozegrasz swoje karty! Może spraw, by dealer dorzucił trochę sprzętu. Powodzenia!