StromTrooper banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
Hey all,

I just picked up an 06 Wee in Tucson and already having trouble. The past two mornings I have had to hold the start button down several long pushes to get it to fire up. Then when it finally starts it only idles at 900ish then gradually warms to 1400ish. The test of the day it fires right up even after an hour or more. I am new to fuel injection but have been careful to not give it gas at start up. The past two mornings have been 40s in Tucson so hoping tomorrow here in SD will be different.


Sent from Motorcycle.com Free App
 

·
Registered
Joined
·
55 Posts
Hey all,

I just picked up an 06 Wee in Tucson and already having trouble. The past two mornings I have had to hold the start button down several long pushes to get it to fire up. Then when it finally starts it only idles at 900ish then gradually warms to 1400ish. The test of the day it fires right up even after an hour or more. I am new to fuel injection but have been careful to not give it gas at start up. The past two mornings have been 40s in Tucson so hoping tomorrow here in SD will be different.


Sent from Motorcycle.com Free App
My 05 Vee has behaved the same the last few days, usually starts right up hot or cold. Maybe it's the low humidity or some other environmental aspect?
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #3
I had a bmw that would do this when we lived in Bay Area. I put lighter weight oil and a stronger dry cell battery. I am seeing online it's common but nothing sounds exactly like what mine is doing. I just hope I don't have to replace the fuel injection or the like. Got at a dealership but they only do warranty repairs at their company no sister companies here.


Sent from Motorcycle.com Free App
 

·
Registered
Joined
·
1,462 Posts
Hey all,

I just picked up an 06 Wee in Tucson and already having trouble. The past two mornings I have had to hold the start button down several long pushes to get it to fire up. Then when it finally starts it only idles at 900ish then gradually warms to 1400ish. The test of the day it fires right up even after an hour or more. I am new to fuel injection but have been careful to not give it gas at start up. The past two mornings have been 40s in Tucson so hoping tomorrow here in SD will be different.


Sent from Motorcycle.com Free App
I have had this trouble with my 04. The fix for this problem is to sink the throttle bodies. if you are a little mechanically inclined you can do it for few dollars.
all you need is a yard stick any 1x2 will do 10 plus feet of clear tubing that fits the vent holes in the throttle bodies or an adapter from one to the other, tape and some fuel stable.
find the center of tubing tape it to the bottom of the wood with no kink. run the two ends parallel to each other to the other end of the stick.
fill the loop on the tube with fuel stable so it fills about 8 to 12 inches from the bottom of the loop.( have some one hold it vertical) hook the two ends to the vents. find the adjuster screw. you may need to lift the back of the tank to
find it. Start the bike let it idle if the fluid levels are different then a very slight adjustment on the screw to even it out.
I think it is the same for an 06.
Use the google box at the top of the page for throttle body sink. For better instructions, that is where I learned to do it.
This did my bike wonders for performance of my bike.:thumbup:
 

·
Registered
Joined
·
14,437 Posts
T-ville, sounds like you are describing Carb Sticks. I haven't used mine in years but it's hanging up waiting for the call to action.
Mine is starting to make a rhythmic thrum, like out of sync at speed. I'll have to do the search for the procedure and have a go at it. Should be time to check under the tank anyway!
 

·
Registered
Joined
·
1,827 Posts
Im trying to clarify this in my head.
When you say long pushes, is the engine turning over but does not start?
Or nothing at all before it turns over?
A ride to Pasadena and visit with Notacop might be a good thing!
Im not fully awake yet this morning and had a little to much Whiskey and Coke last night.
Most things on these bikes are fairly simple so just meeting up with a rider experience with them is a lot better then dealing with a shop.
Mike


I have had to hold the start button down several long pushes to get it to fire up. Then when it finally starts it only idles at 900ish then gradually warms to 1400ish.
Sent from Motorcycle.com Free App
 

·
Registered
Joined
·
14,437 Posts
Hey Mikey, Shove your head in the bottle again? I hate when that happens!

Maybe time to pull the tanks and check the air filter for all the dead bees and loose things. My '04 just starts every time with a push of the go button.
I betcha finding the air bungs isn't as easy as my old air head beemers. Hard to fault an engine where everything is hanging out in the breeze!:yesnod:
 
1 - 7 of 7 Posts
Top