StromTrooper banner
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
105 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I hooked up a set of Denali LEDs this morning.. Unfortunately, the bike won't turn over.. disconnected them from the battery and it fired right up.. so clearly, its a battery/load thing... Any ideas how to correct this? I also have a GPS connected...

Thanks!

Sent from my ADR6300 using Motorcycle App
 

·
FORUM GODFATHER.....R.I.P. PAT
Joined
·
38,103 Posts
They shouldn't draw nearly enough to do that. Check that the wires to the clutch lever switch are solidly connected.
 

·
Registered
Joined
·
105 Posts
Discussion Starter · #3 ·
They shouldn't draw nearly enough to do that. Check that the wires to the clutch lever switch are solidly connected.
Will do.. Unfortunately, there are bigger problems to deal with.. Went on a ride with some friends today and noticed the bike was smoking! The plastic above the pipes had melted and turned the muffler bright red. According to the dealer, the bike was running on one cylinder, which caused the pipe to spit out raw gas. The heat from the burning gas just made things super hot. Awesome.

I don't think I've done anything to it.. The only thing I tapped into was the headlight (white/blue stripe), so I haven't a clue why one cylinder is going. Maybe I pinched a wire putting the tank back down or something. Not sure.

*sigh*

Oh and there is literally no play in the chain. What a day..
 

·
FORUM GODFATHER.....R.I.P. PAT
Joined
·
38,103 Posts
The only Blue/White wire I could find goes to the ECM. The headlight wires are Black/White ground, Yellow high beam and Black/Blue low beam.
 

·
Registered
Joined
·
105 Posts
Discussion Starter · #5 ·
The only Blue/White wire I could find goes to the ECM. The headlight wires are Black/White ground, Yellow high beam and Black/Blue low beam.
Hmmm... That could be interesting, considering I possibly tapped into the ECM. Think that may screw up the cylinder? I must've been using outdated schematics. Ass.
 

·
FORUM GODFATHER.....R.I.P. PAT
Joined
·
38,103 Posts
Every V-Strom ever made has the same headlight color code. The only thing I can think of is you mistook the B/W ground wire as blue/white instead of black/white. B is black and Bl is blue. Folks have also screwed up Gr for gray and G for green.
 

·
Registered
Joined
·
105 Posts
Discussion Starter · #7 ·
That makes me feel a little better.. guess I'll just have to wait & see how much this will cost... Thanks, grey!


Sent from my ADR6300 using Motorcycle App
 

·
FORUM GODFATHER.....R.I.P. PAT
Joined
·
38,103 Posts
I misread W/Bl as Bl/W. The wire you tapped into goes from the ECM to the #1 coil and signals the coil for the front cylinder to fire. It appears you killed that signal and were only running on the rear cylinder.
 

·
Registered
Joined
·
77 Posts
greywolf said:
It appears you killed that signal and were only running on the rear cylinder.
Dang, one lunging it. Tough little bike.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top