StromTrooper banner

przeciekająca osłona silnika

158 views 4 replies 4 participants last post by  dmfdmf  
#1 · (Edited)
Mam paskudne wyciek po stronie skrzyni biegów silnika. Nie jest to nowe, a pierwotna przyczyna jest prawdopodobnie moja zbyt agresywna skrobanie, dawno temu.

Zastosowałem Hylomar Blue sandwich (grudkę po każdej stronie nowej papierowej uszczelki) i przez krótki czas było dobrze, ale wyciek powrócił.

Sugestie dotyczące bardziej solidnego produktu?

~CW

#3 · (Edited)
Jeśli podejrzewasz wgniecenie od zeskrobania, możesz je naprawić za pomocą JB Weld. Zdejmij pokrywę i usuń RTV (niebieską substancję) i uszczelkę za pomocą mosiężnej szczotki drucianej i rozpuszczalnika do uszczelek. Nie spiesz się. Nałóż masę JB Weld na największe wgniecenia i pozostaw do utwardzenia na 24+ godziny. ostrożnie przeszlifuj ją z powrotem do poziomu, nie chcesz tworzyć zagłębienia. nałóż wysokotemperaturowy uszczelniacz https://www.oreillyauto.com/detail/...il/c/j-b-weld/j-b-weld-3-ounce-rtv-silicone/jbw0/31314?q=hi+temp+gasket+sealant na obie powierzchnie, pozostaw do utwardzenia przed jazdą na rowerze.

#4 ·
Jeśli podejrzewasz wgniecenie od zeskrobania, możesz je naprawić za pomocą JB Weld. Zdejmij pokrywę i usuń RTV (niebieską masę) i uszczelkę za pomocą mosiężnej szczotki drucianej i rozpuszczalnika do uszczelek. Nie spiesz się. Nałóż masę JB Weld na największe wgniecenia i pozostaw do utwardzenia na 24+ godziny. ostrożnie przeszlifuj je z powrotem do poziomu, nie chcesz tworzyć doliny. nałóż wysokotemperaturowy uszczelniacz https://www.oreillyauto.com/detail/...il/c/j-b-weld/j-b-weld-3-ounce-rtv-silicone/jbw0/31314?q=hi+temp+gasket+sealant na obie powierzchnie. Dokręć śruby pokrywy sprzęgła na krzyż z momentem 10 Nm/7,5 lbf ft/88,5 lbf in. Pozwól RTV utwardzić się przed jazdą na rowerze.

Jeśli jest to strona generatora, wartości momentu obrotowego są takie same.
To jest strona generatora, czy muszę spuścić olej z silnika?
A jeśli chodzi o uszczelkę RTV, jak obficie ją nałożyć?