StromTrooper banner

electrical failure

  1. DL650 and DL650A - 2004 to 2011
    Hi all, having a major problem, my 650 k7 has 150,000km under it's wheels, on one of my trips I ran over a speed bump and the bike started to go into the ignition sequence, the gauges going all the way up and down and engine revs up while doing so, the fuel pump "resets", if I don't catch the...
  2. DL650A - 2012-2016
    So, my headlights are down. It isn't the bulbs or the fuses, and the small marker lamps in the headlights are still on, the tail light works, brakes and turn signals work.... I had to work late yesterday, and again tonight, so I haven't had a chance to do simple things like verify...
  3. Maintenance, Tech and Products.
    This is a basic electrical/test question for a novice so please be patient. I dropped the my 2009 DL650 in the rain the other day. I smashed the left front indicator light case (only the raw led bulb is left which I've covered in clear tape for now), and somehow (??) also rattled apart the...
  4. DL650A - 2012-2016
    The purpose of this thread is to make owners aware of a wiring issue. My bike is a 2014 DL650A which has about 48,000 on the clock. I have owned it since new and it has been regularly serviced by a good mechanic. I went for a ride a few weeks ago and within a mile of my home I got the CHEC...
  5. Feedback to Suzuki
    I have a DL 1000. It has been inoperable for the last 3 months because of the defective voltage regulator/rectifier that Suzuki built into it. :furious: Part number 32800-06G01 is printed among 10 other part numbers on 21 models on the NHTSA recall notice :fineprint: I cannot get this...
  6. Maintenance, Tech and Products.
    Hello everyone, wondering if I could benefit from some of your experience. I have a 2005 Vee that semi regularly develops a low battery. Checked the stator and it was giving me around 60 volts at 5000 RPM. My manual says it should be producing 75 volts minimum. So I installed another Stator...
  7. V-Strom Service & Maintenance Questions/Discussion
    Out on a nice country ride when I stopped for a sign. Distracted, I didn't shift down. When I engaged the clutchmand tried to start again, everytning died! Only thing operating was the clock as far as I could tell. Had it towed. Any ideas what could be the problem?
Top