Headlight problems? - Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums
Information Vault A place to post polls about members and their bikes as well as published information relevant to V-Stroms, for example, tech reports, dyno charts, brochures, articles etc.

View Poll Results: Check your headlight status and cause if there was a problem.
I had a starter switch problem. 79 38.16%
I had a problem with a large connector under a rubber cover in the left cowling. 21 10.14%
I had a problem with a connector on the radiator shroud. 21 10.14%
I had a problem with the high/low beam switch. 8 3.86%
I had a problem but don't know the specific area. 18 8.70%
Multiple Choice Poll. Voters: 207. You may not vote on this poll

 15Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 116 Old 01-13-2012, 11:15 AM Thread Starter
FORUM GODFATHER.....R.I.P. PAT
 
greywolf's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Evanston IL USA
Posts: 38,049
Garage
Headlight problems?

With all the reports of headlight problems, I thought it would be a good idea to gather some information on how big the problem is.

Pat- 2007 DL650A was ridden to all 48 contiguous states. I didn't quite make it to 17,000 miles on the 2012 DL650A.
Nicknames I use to lessen typing, Vee = 2002-2012 DL1000s. Vee2=2014-2016 DL1000s. Wee = 2004-2011 DL650s. Glee = 2012-2016 DL650s
See https://www.stromtrooper.com/general-...nicknames.html

Please vote in the poll on what Strom(s) you have at https://www.stromtrooper.com/informat...-you-have.html
greywolf is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 116 Old 01-13-2012, 04:35 PM
Stromthusiast!
 
Jstrom's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Western NY
Posts: 984
Nah!

The only problem I have is the crack in the right hand lens and with the cost to replace the whole assembly.

[SIGPIC][/SIGPIC]K7 Wee, rebuilt like new and then some after collision with deer and mildly farkled.
Jstrom is offline  
post #3 of 116 Old 01-13-2012, 05:36 PM
Stromthusiast!
 
v-chops's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Wollongong, NSW Australia
Posts: 2,258
Mine's a 07 wee, 2 years ago at about 45K klms the starter switch started to play up. Did the "starter switch maintainence" that is very well described in this forum, fitted an EB relay kit, and have had no probs since
Do the lights become duller over time or is my old eyes, but the road doesn't seem to light up like it used to

07 wee with the lot (nearly)

the most important part of any trip is getting home safensound

"travel by gravel and double your map" (in memory of a great Stromtrooper. Saturn5 R.I.P.)
v-chops is offline  
 
post #4 of 116 Old 01-13-2012, 06:01 PM
$tromtrooper
 
tmcgee's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Braintree, Massachusetts
Posts: 8,025
Stock wiring for the first 24 months, relays for the next 32 months, 61k miles.

No issues, but I clean and deox many/most of the electrical connectors on my bikes every year or so.
Libellule likes this.

-Tom (DL650AL2) (KA1TOX) (E-I-E-I-O)

This message and images are licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License. http://creativecommons.org
tmcgee is offline  
post #5 of 116 Old 01-14-2012, 03:38 AM
Stromthusiast!
 
Austin44's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Chicago
Posts: 657
2002 Vee with 48k miles, 38k mine. I've had it since 2008 and zero problems with the installed lamps.

In fact, this is the best headlight I've ever experienced on a motorcycle + easy adjustment.

Austin

2002 DL1000 - 70K of joy, so far...
1978 GS1000 - One owner, still putt'n
Austin44 is offline  
post #6 of 116 Old 01-14-2012, 11:09 AM
Stromthusiast!
 
hamblinc's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: St.Paul Minnesota
Posts: 284
Send a message via AIM to hamblinc Send a message via Skype™ to hamblinc
I am on my second starter switch. I need to order the kit from Eastern Beaver

Motorcycling is a lot like life:
What's the point if you don't enjoy the ride?
hamblinc is offline  
post #7 of 116 Old 01-14-2012, 11:45 AM
Super Moderator
 
V-Tom's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Port Perry, Ontario, Canada
Posts: 12,387
I not sure how to vote. I had to clean my starter switch but this didn't happen until around 100,000 miles. My DL650 currently has over 125,00 miles on it and is running the original headlight bulbs, and this is with stock connections (no relay.) Throughout most of the year I commute to work and the bike sits outside in rain even if raining all day while at work so I am sure that this has sped up the process.

So I had a starter switch "problem", but it took 6 years and 100,000 miles to surface. If I was at the 60,000+ mile mark I would vote "no problems".

..Tom

2006 DL650: 202,000 km 125,500 miles, Sold
2012 DL650 139,500+ km, 86,700+ miles. Sold
2015 DL1000 New July 2015 175,000+ km, 108,500+ miles.

This can help preventing from cars pulling out in front of you (SMIDSY)
SMIDSY detailed report.


V-Tom is offline  
post #8 of 116 Old 01-14-2012, 09:20 PM
$tromtrooper
 
nvr2old's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Greenacres, Wa.
Posts: 2,294
My L. headlight plug melted around the bulb prongs at about 20,000. Installed the Eastern Beaver relay kit after that. No further problems. 60k now.
My vote was the problem with unknown origins, because the others didn't apply.

DL-1000 L8
DL-650 K5 red(122K)
09 DRZ400
The thrill of living should never be traded
for the safety of existence.
Member of the 100,000 mile club.
nvr2old is offline  
post #9 of 116 Old 01-14-2012, 09:40 PM
Stromthusiast!
 
Fyrman's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Hammonds Plains, NS, Canada
Posts: 588
Pretty sure I just shot myself in the foot but as far as I know there's been nothing changed on the bike since new (headlights wise) and I'm just about to install a set of HID's as recommended by our own Greywolf. My guess is that electrical issues are not far away... We'll see.
ocoas likes this.

[SIGPIC][/SIGPIC][quote=Bwringer]It's a feature, not a bug.[/quote]
Fyrman is offline  
post #10 of 116 Old 01-27-2012, 11:49 AM Thread Starter
FORUM GODFATHER.....R.I.P. PAT
 
greywolf's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Evanston IL USA
Posts: 38,049
Garage
Bump. The numbers are pretty low across the board.

Pat- 2007 DL650A was ridden to all 48 contiguous states. I didn't quite make it to 17,000 miles on the 2012 DL650A.
Nicknames I use to lessen typing, Vee = 2002-2012 DL1000s. Vee2=2014-2016 DL1000s. Wee = 2004-2011 DL650s. Glee = 2012-2016 DL650s
See https://www.stromtrooper.com/general-...nicknames.html

Please vote in the poll on what Strom(s) you have at https://www.stromtrooper.com/informat...-you-have.html
greywolf is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
headlights

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome