Wee won't start - Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums
General V-Strom Discussion Talk about all things V-Strom not limited to just one of the above models

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 04-06-2012, 05:45 AM Thread Starter
Stromthusiast!
 
nottarb's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: NPR
Posts: 22
Wee won't start

OK before I go tearing things apart figure I'd post for some thoughts first.
I put ROX risers on the bike and there didn't seem to be any tension other than move the brake line a bit but when I went to go for the test ride I turned the key I heard the pump and when I hit the starter button NOTHING happened ----first thought was "OH S**t" what did I do now and then rightfully said step away from the bike stop & look & think first --- hence here I am asking before I leap

Pappy
nottarb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 04-06-2012, 07:51 AM
Stromthusiast!
 
sakebato's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Eastern Oregon
Posts: 417
Did you check the clutch cancel switch? There is a little plug on the clutch lever that comes off easy.

K7 Wee ( Stormy ) [SIGPIC][/SIGPIC] Matt
sakebato is offline  
post #3 of 5 Old 04-06-2012, 07:54 AM
Stromthusiast!
 
CanadianFZ6's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Kichener/Waterloo Ontario, Canada
Posts: 1,856
Clutch handlebar switch probably unplugged itself in the process or moving things about....

2015 DL650AL5 in Blue
CanadianFZ6 is offline  
 
post #4 of 5 Old 04-06-2012, 09:25 AM
Stromthusiast!
 
Flying Pig's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Bay Area, CA
Posts: 113
Yup. I'm also betting it's that switch. I re-installed my hand guards and was ready to take off for work last week and got the fuel pump to prime, but nothing from the starter no matter if the clutch was pulled in and kickstand was up or down.

Was almost ready to give up and take a... car ... then ran back to the bike and sure enough that little black connector was dangling around

Popped it back on and the Strom fired right up

[SIZE="1"]When was the last time you checked your tire pressure?[/SIZE]
Flying Pig is offline  
post #5 of 5 Old 04-07-2012, 08:11 PM Thread Starter
Stromthusiast!
 
nottarb's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: NPR
Posts: 22
Thanks guys you are right the plug was loose I pulled it off and replugged and the Wee started right off just in time for some great weather
I've learned again!! and it's better to ask questions first and then tear things apart

Pappy
nottarb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome