Headlights out - Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums
DL650A - 2012-2016 DL650A 2012-2016 (L2-L6)

 2Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 21 Old 07-26-2019, 02:49 PM Thread Starter
Stromthusiast!
 
Join Date: Jul 2019
Location: Belton Tx
Posts: 30
Headlights out

I changed the original battery out and before start I noticed that the high bean indicator was lit and the dimmer switch had no effect. The headlights were not on prior to start and after start still dont work.

The idle was a little high, but settled down after a few seconds.

Any ideas?

Ron
Belton Tx
2013 650
MPRblue is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 21 Old 07-26-2019, 03:12 PM
Stromthusiast!
 
Join Date: Jun 2019
Location: Brookfield
Posts: 106
check fuses and connections first
Plateauplower is offline  
post #3 of 21 Old 07-26-2019, 03:31 PM Thread Starter
Stromthusiast!
 
Join Date: Jul 2019
Location: Belton Tx
Posts: 30
Fuses good and only connections I took loose were the battery cables and two extra wires on terminals for charger pigtail and horn relay(aftermarket).

Ron
Belton Tx
2013 650
MPRblue is offline  
 
post #4 of 21 Old 07-26-2019, 03:39 PM Thread Starter
Stromthusiast!
 
Join Date: Jul 2019
Location: Belton Tx
Posts: 30
When I move headlight switch through it's positions, the blue high beam indicator flickers slightly.

Ron
Belton Tx
2013 650
MPRblue is offline  
post #5 of 21 Old 07-26-2019, 03:48 PM
Stromthusiast!
 
Join Date: Jun 2019
Location: Brookfield
Posts: 106
Quote:
Originally Posted by MPRblue View Post
When I move headlight switch through it's positions, the blue high beam indicator flickers slightly.
I would remove and reinstall the cables you removed, ensure you have good connections if the fuses are good. It sounds like its shorting out which ground is generally the first thing I look at with 12v electrical gremlins.
Motorpsychology likes this.
Plateauplower is offline  
post #6 of 21 Old 07-26-2019, 04:19 PM Thread Starter
Stromthusiast!
 
Join Date: Jul 2019
Location: Belton Tx
Posts: 30
Cables all connected securely. I think the slight flicker of hi beam indicator is probably normal and shows that the switch is working.

My first thought was headlight relay but apparently there is not one.

Ron
Belton Tx
2013 650
MPRblue is offline  
post #7 of 21 Old 07-26-2019, 05:31 PM
Stromthusiast!
 
Join Date: Jun 2019
Location: Brookfield
Posts: 106
What kind of voltage are you getting at idle. Does the passing switch get any light. Hopefully someone will chime in that might have a better idea.
Plateauplower is offline  
post #8 of 21 Old 07-26-2019, 05:38 PM Thread Starter
Stromthusiast!
 
Join Date: Jul 2019
Location: Belton Tx
Posts: 30
14.5 at idle,[email protected] Passing switch gives no light.

Ron
Belton Tx
2013 650
MPRblue is offline  
post #9 of 21 Old 07-26-2019, 06:51 PM
Stromthusiast!
 
BC Rider's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Okanagan Valley, British Columbia
Posts: 343
If all was good before the battery change then during the change is most likely where the problem arose from. Bad ground or bad hot to the lights. One set of extra wires reversed. Does your horn work. Sounds like it is a new bike to you. Check to make sure there isn't some sort of light relay spliced in somewhere. A common lighting problem is in the starter switch where it cuts the headlights as it juices the starter relay. The contacts get burnt.

13 DL650 Current ride
80 CX500D
77 XS360
78 XS750
76 CB360T
BC Rider is offline  
post #10 of 21 Old 07-26-2019, 07:16 PM Thread Starter
Stromthusiast!
 
Join Date: Jul 2019
Location: Belton Tx
Posts: 30
Horn works. I took left side switch housing apart and see no burn marks and contacts are clean. I sprayed DEOXIT in starter switch and then disconnected the extra battery wires with no effect. I just noticed that my odometer gained about 11,000 miles during the troubleshooting!

Ron
Belton Tx
2013 650
MPRblue is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome