ignition fuse blowing - Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums
DL650A - 2012-2016 DL650A 2012-2016 (L2-L6)

 1Likes
  • 1 Post By Hatchi
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 05-21-2019, 03:58 AM Thread Starter
Stromthusiast!
Junior Trooper
 
Join Date: May 2019
Posts: 1
ignition fuse blowing

I've got a '12 650 with 130000km on it. Recently on a 10 day ride it cut out while sitting on 130kmh, turned out the ignition fuse had blown, replaced and continued on, 2500 km later same thing. Every time I replaced the fuse it would blow,then it didn't bike ran good, rode 100metres stopped. Trailered it home, connector under tank and above the radiator had a burnt pin and the plastic had melted, cut the 2 wires and joined them with another connector. New fuse bike started and ran good, stopped and restarted it about 10 times. Rode 100metres stopped again, blown fuse, checked wiring for burning, nothing visible, checked the usual switches etc,replaced fuse, bike starts runs ok,everything else works fine, let the bike run for about 20 minutes stopped it and started about 10 times no problem, jiggled all the wiring no effect, bike keeps running. Has anyone else had a similar problem, I've lost all confidence in it, I'm just as likely to be left stranded again. I've had it since new and this is the first time it's let me down, I've owned 3 others and never had any problems with them and I put 295000km on one of them. Thanks I'm interested to get your input
oldroberto is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 05-21-2019, 09:30 AM
Stromthusiast!
 
Join Date: Feb 2018
Location: Portland Oregon
Posts: 235
You'll need to find where it's leaking to ground with a meter. Here's the schematic. Start at the battery and work your way to the left. Look for wire chafing.

Sent from my SM-G930V using Tapatalk
marcham likes this.
Hatchi is offline  
post #3 of 7 Old 05-21-2019, 10:09 AM
Stromthusiast!
 
Join Date: Mar 2011
Location: Pasadna area
Posts: 12,999
"Rode 100metres stopped again, blown fuse"

Suggests that you still have a short. You haven't wiggled enough wires yet. You may have to take off the panels and do a more intensive search for the short.
notacop is offline  
 
post #4 of 7 Old 05-21-2019, 10:30 AM
Stromthusiast!
 
Join Date: Feb 2017
Location: Vancouver Island-Canada
Posts: 355
Dumb question but here goes...are you using the correct amperage fuse?
gdrew is offline  
post #5 of 7 Old 05-21-2019, 01:15 PM
Stromthusiast!
 
Join Date: Feb 2018
Location: Portland Oregon
Posts: 235
Are you using the factory 12v auxiliary plug?

Sent from my SM-G930V using Tapatalk
Hatchi is offline  
post #6 of 7 Old 05-22-2019, 03:00 AM
Stromthusiast!
 
Rolex's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Sydney's East
Posts: 2,597
This is where we need GW

I think it was around 2012 some of the 650's had a problem with the wires rubbing through on the frame above your left ankle ???

It's worth a look.

Some of the 19 rides in my shed
2014 V2, Snoopy
2009 Wee, Pumbaa the pig
WR450F, The Blue Postie Bike
YZ250N smoker with rego, Stinky.
Yamaha MT09 (FZ09), The Scud missile.
Club Lead not Club Med.
He with the most toys wins.
Out of my depth in a puddle.
Live life on the edge you will see more that way.
Ridding a motorcycle keeps things in balance.
At the end of each trail and at the end of each day history is made.
Rolex is online now  
post #7 of 7 Old 05-22-2019, 09:01 AM
Stromthusiast!
 
Join Date: Feb 2018
Location: Portland Oregon
Posts: 235
That was the thick wire bundle to the left of the coolant reservoir under the gas tank. GW thought the salt from roads may have been a factor. I wrapped mine.

Sent from my SM-G930V using Tapatalk
Hatchi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No power, blowing 30A fuse repeatedly omgyouresexy V-Strom Service and Maintenance Questions and Discussions 13 07-05-2018 09:15 PM
Ignition fuse fail and question/help... vinnyvavoom V-Strom Service and Maintenance Questions and Discussions 12 06-22-2016 03:17 PM
Fuseblock ?? bmwlarry DL650 and DL650A - 2004 to 2011 8 07-13-2015 02:14 AM
Blowing high beam fuse? V-Tom DL650A - 2012-2016 2 10-13-2014 08:57 AM
Major Electrical Fault DL1000 Sheds DL1000 from 2002-2012 58 05-04-2014 06:48 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome