Lost power to gauges and turn signals - Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums
DL650 and DL650A - 2004 to 2011 DL650 from 2004-2006 (K4-K6) and DL650 or DL650A from 2007-2011 (K7-L1)

 1Likes
  • 1 Post By V-Tom
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 06-28-2019, 10:02 AM Thread Starter
Stromthusiast!
Junior Trooper
 
Join Date: Jun 2019
Location: London, Ontario
Posts: 2
Exclamation Lost power to gauges and turn signals

Hey guys,

My battery still starts my engine fine, but I lost all power to my gauges and turn signals. Anyone ever experience this - is this likely a fuse issue?

Thanks!
lshayesy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 06-28-2019, 10:32 AM
Super Moderator
 
V-Tom's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Port Perry, Ontario, Canada
Posts: 12,894
Welcome aboard!

Assuming you have checked that the battery connections are good the next thing to check is the large plug that goes to the dash on the left side of the cowling. Not being plugged in correctly, corrosion and bent pins are things to look for.

..Tom
blaustrom likes this.

My Opinion:
Vee or V= DL1000 before 2014
Vee2 or V2 = DL1000 2015 to 2019
Vee3 or V3 = DL1050 2020 to?

My Stroms:
2006 DL650: 202,000 km 125,500 miles, Sold
2012 DL650 139,500+ km, 86,700+ miles. Sold
2015 DL1000 New July 2015 205,000+ km, 127,000+ miles.

This can help preventing from cars pulling out in front of you (SMIDSY)
SMIDSY detailed report.


V-Tom is offline  
post #3 of 4 Old 06-28-2019, 12:19 PM
Stromthusiast!
 
blaustrom's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: north east, Buffalo NY area
Posts: 2,604
Welcome.

Please fill in your profile where you are etc. and add info about your bike to your signature so you get better answers.

I assume you have no headlight relay kit installed. Once you found the bad connection and fixed it I strongly recommend adding relays for your headlights to reduce the current going thru various connectors that have a tendency to oxidize (and/ or corrode) and then get hot and eventually have no connection.

Let us know what you find.

Here are some examples of what to look for:
https://www.google.com/search?biw=15...mg.gqSKlK6H5LM

.
Blau1 2004 DL650-sold
Blau2 2014 DL1000A
blaustrom is online now  
 
post #4 of 4 Old 06-28-2019, 02:03 PM
Fox
Stromthusiast!
 
Fox's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Philadelphia
Posts: 612
Garage
Bike still runs? I had this happen a couple years ago and it was a blown fuse. Once replaced, it never happened again.

I don't think the starter button is part of the equation here.
Fox is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
2009 , electrical , fuses , gauges , suzuki dl650

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome