No instrument lights or tail light - Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums
DL1000A - 2014-2016 DL1000A - 2014-2016 (L4-L6)

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 08-11-2018, 01:20 AM Thread Starter
Stromthusiast!
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 24
No instrument lights or tail light

So I was in the driveway tonight and turned the bars lock to lock while parking it and the instrument lights went dark. Did some searching on here and checked all fuses under seat and they are fine. No tail light and no fuel pump spin up when I turn on the key but I can start and ride the bike.

I figure it is something in the front fork area of the bike and will remove plastic tomorrow and see what I can find.

Could it be the main connector to the instrument lights? not sure how that would affect fuel pump and tail light. I do have a voltmeter and test light.

Any suggestions on what to check?

Mike
NorthBay94928 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 08-11-2018, 03:08 AM
Super Moderator
 
Brockie's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Gatton, Queensland, Australia
Posts: 4,580
Garage
If the bike runs the fuel pump must be working.
The easiest cure is to disconnect, inspect for corrosion, and reconnect all connectors. Ensure that all pins are clean and corrosion free. After that you will be looking for bare or broken wire/s in the loom or faring, probably where they flex when the handlebars move. If that is the case the outer loom itself should also be damaged.
I would look at the plugs and connectors first.
It is strange that your tail lights are also out. Are you sure that this occured at the same time as the loss of instruments? Just to confirm - the whole dash display is dead?
And also that you have a headlight, and brake lights?

2010 Weestrom; 2017 Kawasaki Versys-X300; 1988 Suzuki GSXR1100
Brockie is offline  
post #3 of 4 Old 08-11-2018, 03:38 AM Thread Starter
Stromthusiast!
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 24
Thanks Brockie,

Not sure tail light went out at same time.

The instrument panel is totally dark. The 12v cigarette lighter plug does work.

I will have time on Sunday to take a closer look,

Mike
NorthBay94928 is offline  
 
post #4 of 4 Old 08-11-2018, 05:42 AM
Stromthusiast!
 
Rolex's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Sydney's East
Posts: 2,901
The first place I would look is the back of the dash.

2 bolts & 2 push pins then pop the dash face out, there is a big plug on the left side covered with a rubber boot.

I had trouble with the one on my bike a while back but there is no grantees this is your problem.

Some of the 19 rides in my shed
2014 V2, Snoopy
2009 Wee, Pumbaa the pig
WR450F, The Blue Postie Bike
YZ250N smoker with rego, Stinky.
Yamaha MT09 (FZ09), The Scud missile.
Club Lead not Club Med.
He with the most toys wins.
Out of my depth in a puddle.
Live life on the edge you will see more that way.
Ridding a motorcycle keeps things in balance.
At the end of each trail and at the end of each day history is made.
Rolex is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome