A poll on charging system problems. Yes/No and what bike? - Page 14 - Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums
Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums
Go Back   Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums > V-Strom Forums > Information Vault


Information Vault Forum to post all historical information relevant to V-Stroms. For example, tech reports, published magazine/online reviews, links, etc. Not a discussion forum

View Poll Results: Please check as many answers as apply to you.
I had a charging system problem on a 2002 DL1000 3 0.62%
I had a charging system problem on a 2003 - 2012 DL1000 53 11.00%
I had a charging system problem on a 2004-2007 DL650 20 4.15%
I had a charging system problem on a 2008 - 2011 DL650 44 9.13%
I had a charging system problem on a 2012 or later DL650 11 2.28%
I had a charging system problem on a 2014 or later DL1000 0 0%
Multiple Choice Poll. Voters: 482. You may not vote on this poll

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #131  
Old 09-23-2012, 08:44 AM
Stromthusiast!
Super Trooper!
 
Join Date: Jun 2011
Location: woodville on
Posts: 43
Default

Quote:
Originally Posted by MikeWee View Post
Good point about mileage.
I have a 2008 DL650 and it has 27,xxx miles and has a sudden charging problem.
09 Wee 34,000kms. Sudden charging problem also. Made it home but stator done. 320.00 can for new one. Had expected better reliability than that.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #132  
Old 10-03-2012, 02:20 PM
bridwell52's Avatar
Stromthusiast!
 
Join Date: May 2009
Location: Pensacola,Fl
Posts: 88
Default

2007 V with 32,000 miles. Total failer of charging system.
Stator and magnets , rectifer.
Big money to fix
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
  #133  
Old 11-14-2012, 10:43 AM
DoMo's Avatar
Stromthusiast!
Junior Trooper
 
Join Date: May 2012
Location: Northeast NC
Posts: 11
Default Yes - on K3 Vee

I have a combination of issues – a burnt stator (all 3 phases shorted to ground), r/r fails diode checks and the magnets are misaligned in the stator rotor. All but one of the magnets came unglued - all touching each other - leaving a huge gap in the field.

Last edited by DoMo; 11-14-2012 at 10:46 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
  #134  
Old 01-14-2013, 12:16 PM
LesHeight's Avatar
Stromthusiast!
 
Join Date: Oct 2009
Location: Goldenrod, Florida
Posts: 103
Default

Stator failed at 52,600 miles. $280 and a 5 day wait. Oh well, It's been pretty reliable till now.
__________________
LesHeight
2009 DL650

Time you enjoy wasting was not wasted.
- John Lennon
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
  #135  
Old 01-14-2013, 02:15 PM
ozart's Avatar
Stromthusiast!
Super Trooper!
 
Join Date: Sep 2009
Location: Texas
Posts: 3,909
Default

So far ...

2002 DL1000 3 of 8 = 37.5%
2003 or later DL1000 31 of 100 = 31.0%
2004-2007 DL650 12 of 139 = 8.6%
2008 or later DL650 26 of 134 = 19.4%
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
  #136  
Old 01-14-2013, 03:24 PM
greywolf's Avatar
Moderator++
 
Join Date: Jan 2006
Location: Evanston IL
Posts: 29,313
Default

Those percentages are of those replying. In actuality, they are much lower. Most people who do not have problems and some who do have never seen this thread.
__________________
Pat- 2007 DL650A was ridden to all 48 contiguous states. 2012 DL650A is just getting started.
Nicknames I use to lessen typing, Vee = 2002-2012 DL1000s. Vee2=2014+ DL1000s. Wee = 2004-2011 DL650s. Glee = 2012+ DL650s
See http://www.stromtrooper.com/general-...nicknames.html

Please vote in the poll on what Strom(s) you have at http://www.stromtrooper.com/informat...-you-have.html
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
  #137  
Old 01-17-2013, 04:47 PM
Stromthusiast!
 
Join Date: May 2008
Location: Montreal Canada
Posts: 269
Default

I have a 2008 Wee, 34000Km, no electrical equipment and no problem up to now.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
  #138  
Old 01-24-2013, 01:25 PM
Kcwiro's Avatar
Stromthusiast!
 
Join Date: Sep 2008
Location: Renton, WA
Posts: 347
Thumbs up Still going

Even after the top end and case splitting on my motor stator leads all in spec / regulator doing its job... 36k all is well *knocks on wood*

grip heaters when I get off freeway in the morning I shut off so when I park in the parking garage at work volts are back 13.64
__________________
-Scott
2009 WEEStrom ABS - ~49K and still ticking - rehoned head at 35k after double stacking a o-ring on the oil filter caused engine to relive itself...
1980 GS750E (first bike)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
  #139  
Old 02-08-2013, 09:37 AM
randyo's Avatar
Stromthusiast!
 
Join Date: Dec 2006
Location: Farmington, New Hampshire, USA
Posts: 8,271
Default

Quote:
Originally Posted by greywolf View Post
Those percentages are of those replying. In actuality, they are much lower. Most people who do not have problems and some who do have never seen this thread.
much lower, there are many V-strom owners who have never seen this forum, let alone the thread

but how bout those who answered no problems but later had problems, is there a mechanism to change vote ?


I would think that if the problem were even close to what we see here, Suzuki would be addressing the issue
__________________
RandyO
IBA# 9560
07 Strom 1k (7x,xxx miles)
99 SV650 (135,006 miles)
82 XV920R
A man with a gun is a citizen
A man without a gun is a subject
[URL="www.gbhsurvey.com"]www.gbhsurvey.com[/URL]
[IMG]http://i427.photobucket.com/albums/pp352/xv920r/VisitedStatesMap.jpg[/IMG]
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
  #140  
Old 02-08-2013, 10:56 AM
LoneStrom's Avatar
Stromthusiast!
 
Join Date: Jul 2008
Location: Seattle....
Posts: 2,198
Default A poll on charging system problems. Yes/No and what bike?

As long as they ( Suzuki ) keeps selling VEE's why take the time and $$$ to fix it ???.


Sent from Motorcycle.com App
__________________
1990 Yamaha XT350
2012 Honda NC700X BDR express......
1994 GS500..DORA THE PURPLE EXPLORA
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 03:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.2