ECU Problem.. - Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums
Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums
Go Back   Stromtrooper Forum : Suzuki V-Strom Motorcycle Forums > Popular Forums > DL1000 - 2002-2012


DL1000 - 2002-2012 For those bikes with two pipes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-03-2013, 03:02 AM
Stromthusiast!
Junior Trooper
 
Join Date: Sep 2009
Location: malaysia
Posts: 15
Default ECU Problem..

Hi guys! Need help & clarifications please..I am from Malaysia and have a DL1K 2003 model (Yellow) bought used (3rd owner). only done less than 35K kms and now facing ECU problem as the bike is having a low rpm surging and stalled when engine runs hot. Have done all the neccessary things as mentioned by the service buletin and had replaced a new complete set of the magneto (magnet & coil) earlier as my magnets came off and damaged the coil and installed a new battery but the problem still exist..I was informed by my local mtrcycle workshop that my bike probably is a UK spec thus the ECU unit is not available in Japan...My part # is 32920-06G20 and what is stamped on the ECU reads F8T95671 MGT054 3219..I have seen in ebay these parts that has the same F8T5671 MGT054 except the last 4 numbers that are different..Do you guys think it can fit to my bike?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-03-2013, 09:32 AM
$tromtrooper
 
Join Date: Jan 2010
Location: Baltic, Ct
Posts: 5,864
Default

Make sure you helped yourself first

TPS check or replace
Throttle body sync
Check your the rubber boots throttle to cylinder head
Unplug and then replug every connector

Last is fuel/pressure flow check though normally that would show
up in power at the top end
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
  #3  
Old 01-03-2013, 10:47 AM
randyo's Avatar
Stromthusiast!
 
Join Date: Dec 2006
Location: Farmington, New Hampshire, USA
Posts: 8,283
Default

the ECU will not work properly unless its getting the correct signals (voltage) from the sensors

#1 check sensors
#2 inspect wiring for corrosion
__________________
RandyO
IBA# 9560
07 Strom 1k (8x,xxx miles)
99 SV650 (135,006 miles)
82 XV920R
A man with a gun is a citizen
A man without a gun is a subject
[URL="www.gbhsurvey.com"]www.gbhsurvey.com[/URL]
[IMG]http://i427.photobucket.com/albums/pp352/xv920r/VisitedStatesMap.jpg[/IMG]
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
  #4  
Old 01-03-2013, 11:28 AM
greywolf's Avatar
Moderator++
 
Join Date: Jan 2006
Location: Evanston IL
Posts: 29,426
Default

Actual ECU problems are rare. The stalling issue is often TPS related and replacement is suggested. The low rpm surging is common due to the lean fuel mapping for emissions control. Careful throttle valve synchronization and TPS adjustment to raise the left dash in dealer mode from -C00 at idle to the high position at about 1800rpm often fixes that. Some bikes need to have the fuel mapping richened if that doesn't fix the problem.
__________________
Pat- 2007 DL650A was ridden to all 48 contiguous states. 2012 DL650A is just getting started.
Nicknames I use to lessen typing, Vee = 2002-2012 DL1000s. Vee2=2014+ DL1000s. Wee = 2004-2011 DL650s. Glee = 2012+ DL650s
See http://www.stromtrooper.com/general-...nicknames.html

Please vote in the poll on what Strom(s) you have at http://www.stromtrooper.com/informat...-you-have.html
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
  #5  
Old 01-05-2013, 02:50 AM
Stromthusiast!
Junior Trooper
 
Join Date: Sep 2009
Location: malaysia
Posts: 15
Default

as I've mentioned...did all the things needed to be done 1st (includng what you guys hv said) and as recommended in the Suzuki Service Bulletin..anyways, bought the 2nd hand unit from ebay and hope this would finally ends the issue...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
  #6  
Old 01-09-2013, 09:19 PM
maximilian's Avatar
Stromthusiast!
 
Join Date: Jul 2010
Location: America's Armpit - SoCal
Posts: 304
Default

Power commander and add more fuel below 4,000 rpm! (though the "hot" running sounds a bit unusual...but if lean enough, I guess so).
__________________
'06 KLR650
'78 CB750
'04 DL1000
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
ecu problem

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 10:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.2